quantum touch healing

Over Chakra's

Chakras 

Chakra's

chakra1.gif 

Het eerste chakra - Basis of Wortelchakra
Het eerste chakra bevindt zich aan de stuit en geeft onze basisbehoeften weer. Het eerste chakra heeft de taak ons te wortelen, te aarden en ons fysiek sterk te doen zijn.
Blokkades in dit chakra maken dat je je niet zeker voelt, wat zich niet alleen in onzekerheid, maar als een soort tegenreactie ook in een overdreven geldingsdrang kan uiten. De eraan verbonden kleur: rood.

chakra2.gif 

Het tweede chakra - Heiligbeen-chakra
Het tweede chakra bevindt zich onder de navel en geeft onze sexuele behoeften en ook emoties weer. Dit chakra heeft de taak je bewust te doen zijn van en jezelf bewust te laten omgaan met je gevoelens en emoties, waaronder het sexueel uiten ervan. Blokkades kunnen sexuele spanningen veroorzaken, moeite met je te uiten. De eraan verbonden kleur: oranje.
 

chakra3.gif 

Het derde chakra - Zonnevlecht chakra
Het derde chakra bevindt zich in het maaggebied en staat voor macht en wil en heeft de taak je gevoel voor wat goed voor je is en een gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen. Het hangt ook samen met emoties. Blokkades kunnen leiden tot blokkering van gevoelens of het omzetten van negatief gevoelde gevoelens naar voor jou meer acceptabele, minder bedreigende gevoelens (huilen van woede in plaats van erop los te slaan). De eraan verbonden kleur: geel.

chakra4.gif 

Het vierde chakra - Hartchakra
Het vierde chakra bevindt zich in het hartsgebied en staat voor liefde. Het heeft als taak de ontwikkeling van gevoelens van onvoorwaardelijke liefde. Blokkades in dit chakra kunnen tot uitdrukking komen in depressiviteit, weinig plezier in het leven. De eraan verbonden kleur: groen, alsook roze.

chakra5.gif 

Het vijfde chakra - Keelchakra
Het vijfde chakra bevindt zich aan de keel en staat voor communicatie. Het heeft als taak je te kunnen uitdrukken en om te luisteren. Blokkades kunnen ertoe leiden dat je communicatie niet zo goed verloopt, niet begrijpen en niet begrepen worden, je niet duidelijk kunnen maken. De eraan verbonden kleur: blauw.

chakra6.gif 

Het zesde chakra - Derde oog chakra - Voorhoofdchakra
Het zesde chakra bevindt zich tussen de werkbrauwen en staat voor je intuïtie. Het is de zetel van 'wijsheid' in de zin van weten wat je met je leven aan wilt. Het is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van je intuïtie. Blokkades aan dit chakra leiden tot richtingloosheid, somberheid en zwartgalligheid.
De eraan verbonden kleur: indigo (ook paars).

chakra7.gif 

Het zevende chakra - Kruinchakra 
Het zevende chakra bevindt zich bij onze kruin. Het staat voor de spirituele ontwikkeling en kan gezien worden als het vat waarin de andere chakra-kwaliteiten zich verzamelen, en met name die van het hartchakra.
De eraan verbonden kleur: violet (ook wit).

Voor meer informatie over Chakras, verwijzen wij u naar onze Links pagina.